سه نوع کم شنوایی
وقتی موج های صوتی وارد گوش می شوند ، از طریق کانال شنوایی - مجرای عبور از گوش خارجی - حرکت می کنند و به لاله گوش برخورد می کنند ، شنوایی ایجاد می شود و باعث لرزش آن می شود. این ارتعاشات به استخوان ها ، سه استخوان در گوش میانی منتقل می شوند که ارتعاشات را تقویت می کنند.
سلول های مو مانند در حلزون گوش ، عضوی که در گوش داخلی حلزونی می شود ، ارتعاشات را می گیرد و آنها را از طریق عصب شنوایی یا عصب حلزون به مغز می فرستد. افراد با شنوایی با عملکرد طبیعی این ارتعاشات را به عنوان صدا تفسیر می کنند.
مشکلات این روند می تواند باعث کاهش شنوایی شود. وقفه در روند کار نیز می تواند باعث ناشنوایی یا ناشنوایی عمیق شود.
طبق WHO ، کاهش شنوایی منجر به عدم توانایی شنیدن در آستانه شنوایی طبیعی ، 25 دسی بل یا بهتر در هر دو گوش می شود. زمزمه 30 دسی بل است. WHO ناتوانی در کاهش شنوایی را عدم توانایی شنیدن صداها با 40 دسی بل در گوش شنوای بهتر در بزرگسالان و 30 دسی بل در گوش بهتر در کودکان تعریف می کند.
طبق کلینیک مایو ، حدود یک سوم افراد بین 65 تا 75 سال در ایالات متحده دچار کم شنوایی هستند و از هر دو نفر بالای 75 سال ، یک نفر دچار کم شنوایی است.
کسانی که با کم شنوایی دست و پنجه نرم می کنند ممکن است هر یک از سه نوع کم شنوایی را تجربه کنند: کم شنوایی حسی عصبی ، کم شنوایی رسانایی یا کم شنوایی مختلط.
کاهش شنوایی حسی
کاهش شنوایی حسی-عصبی (SNHL) نتیجه آسیب به ساختارهای گوش داخلی یا عصب شنوایی است. SNHL متداول ترین نوع کاهش شنوایی است.
کاهش شنوایی رسانا
کاهش شنوایی رسانایی زمانی اتفاق می افتد که چیزی مانع نفوذ صداها به گوش خارجی و گوش میانی شود. دارو یا جراحی اغلب می تواند کاهش شنوایی رساننده را درمان کند.
کاهش شنوایی مخلوط
کاهش شنوایی مختلط یک بیماری نادر است که به دلیل ترکیبی از مسائل مربوط به SNHL و کاهش شنوایی رسانا ایجاد می شود. بعضی اوقات بعداً افرادی که SNHL را تجربه می کنند نیز به مشکلات رسانایی کاهش شنوایی دچار می شوند.
کاهش شنوایی حسی
به گزارش بهداشت ، بیش از 90 درصد از کل شنوایی در بزرگسالان ، کاهش شنوایی حسی-عصبی است. برخی از افراد SNHL را "ناشنوایی عصبی" می نامند ، اگرچه این اصطلاح مسائل SNHL را شامل آسیب به موهای ریز موجود در حلزون گوش به نام استریوسیلیا نمی کند.
کاهش شنوایی حسی-عصبی چیست؟
آسیب به عصب شنوایی یا ساختارهای گوش داخلی می تواند منجر به کاهش شنوایی حسی عصبی شود. stereocilia ارتعاشات از صدا را به سیگنال های عصب شنوایی و مغز تبدیل می کند و آسیب به stereocilia باعث SNHL می شود.
بسته به آسیب به استریوسیلیا ، SNHL می تواند از کم شنوایی خفیف تا ناشنوایی عمیق متغیر باشد. قرار گرفتن در معرض صداهای بلندتر از 85 دسی بل ، معادل صدای ترافیک سنگین که از داخل خودرو شنیده می شود ، می تواند به stereocilia آسیب برساند.
دلایل کاهش شنوایی حسی-عصبی
آسیب عصبی به ساختارهای گوش داخلی - ایجاد شده توسط صداهای بلند ، ژنتیک یا پیری - می تواند باعث SNHL شود.
کاهش شنوایی حسی - عصبی مادرزادی
SNHL که مادرزادی است یا از بدو تولد وجود دارد ، یکی از شایع ترین ناهنجاری های هنگام تولد است. بر اساس گزارش StatPearls ، SNHL مادرزادی بین یک تا سه نوزاد در هر 1000 نفر تأثیر می گذارد. ژنتیک باعث ایجاد نیمی از موارد کاهش شنوایی مادرزادی می شود ، و عوامل محیطی نیمی دیگر را ایجاد می کند. عفونت و کمبود اکسیژن از جمله دلایل محیطی کاهش شنوایی مادرزادی است.
صداهای بلند و کاهش شنوایی حسی-عصبی
حتی قرار گرفتن در معرض صداهای بیش از 85 دسی بل - مانند شلیک گلوله یا انفجار - می تواند باعث SNHL شود. به گفته Healthline ، ممکن است کاهش شنوایی تا زمانی که به 30٪ تا 50٪ از استریوسیلیای گوش آسیب نرسد ، قابل توجه باشد.
سن و کاهش شنوایی حسی-عصبی
SNHL مربوط به سن ، معروف به پیرچشمی ، یکی از شایع ترین بیماری های بزرگسالان مسن است. پیرچشمی معمولاً در هر دو گوش رخ می دهد و به طور مساوی بر هر دو تأثیر می گذارد. این نوع کاهش شنوایی به تدریج انجام می شود و غالباً با تغییر در گوش داخلی با افزایش سن فرد ایجاد می شود ، اگرچه سایر تغییرات مربوط به گوش و مغز و همچنین برخی شرایط خاص پزشکی و داروها می تواند یک عامل باشد.
دلایل دیگر کاهش شنوایی حسی-عصبی
Healthline گزارش می دهد که SNHL بیش از 100 دلیل بالقوه دارد. از جمله دلایل اضافی کاهش شنوایی حسی-عصبی عبارتند از:
- ضربه به سر
- بیماری منیر ، یک اختلال گوش داخلی
- اتوسکلروز ، ناهنجاری هایی که در بافت استخوان ایجاد می شود
- بیماری لایم ، بیماری که اغلب از طریق گزش کنه منتقل می شود
- تومور
علائم کم شنوایی حسی-عصبی
کاهش شنوایی حسی-عصبی ، بسته به علت ، می تواند در یک گوش یا هر دو گوش رخ دهد. کاهش شنوایی ممکن است طی چند روز به تدریج یا ناگهانی ایجاد شود.
کاهش شنوایی حسی - عصبی دو طرفه - در هر دو گوش مشاهده می شود ، این نوع SNHL می تواند نتیجه ژنتیک ، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و بیماری هایی مانند سرخک باشد.
کاهش شنوایی حسی - عصبی یک طرفه - این نوع SNHL ، که هر دو گوش را تحت تأثیر قرار می دهد ، می تواند در نتیجه تومور ، بیماری منیر یا صدای ناگهانی شدید یک گوش باشد.
کاهش شنوایی حسی - عصبی نامتقارن - SNHL نامتقارن در هر دو گوش رخ می دهد ، اما در یک طرف کاهش شنوایی بیش از دیگری وجود دارد.
علائم کاهش شنوایی حسی-عصبی ناگهانی
افرادی که SNHL ناگهانی دارند اغلب هنگام بیدار شدن علائم را مشاهده می کنند. علائم SNHL ناگهانی شامل موارد زیر است:
هنگام سر و صدای پس زمینه ، در شنیدن صدا مشکل دارید
مشکل در درک صدای کودکان و زنان
سرگیجه یا مشکلات تعادل
مشکل در شنیدن صداهای بلند
صداها و صداها خفه می شوند
شنیدن صداها اما درک نکردن آنها
وزوز گوش ، یا زنگ زدن در گوش ها
کاهش شنوایی رسانا
کاهش شنوایی رساننده به مشکلات کانال گوش ، لاله گوش یا گوش میانی و استخوان های ریز آن مربوط می شود - مچ پا ("چکش") ، اینکوس ("سندان") و رکهای ("رکاب"). این مسائل در هدایت صدا از گوش خارجی و میانی به گوش داخلی تداخل ایجاد می کنند.
کاهش شنوایی رسانا چیست؟
کاهش شنوایی رسانایی با SNHL تفاوت دارد به این دلیل که کاهش شنوایی به جای انسداد گوش داخلی ، به دلیل انسداد صدا در گوش خارجی و میانی ایجاد می شود. انسداد ممکن است شنیدن صداهای نرم را دشوار کند و ممکن است صداهای بلند را خفه کند.
کاهش شنوایی می تواند یک طرفه ، در یک گوش یا دو طرفه در هر دو گوش باشد.
دلایل کاهش شنوایی رسانا
مسائل مختلفی می تواند باعث کاهش شنوایی رساننده شود ، از جمله:
عفونت گوش
مایعات در گوش میانی ، احتمالاً در اثر سرماخوردگی یا آلرژی وجود دارد
گوش را از مایعات پر کننده گوش میانی بچسبانید تا لاله گوش قادر به حرکت نباشد
عملکرد ضعیف لوله استاش ، که فشار در گوش میانی را کنترل می کند
حفره ای در لاله گوش
تومورهای خوش خیم
موم گوش در مجرای گوش گیر کرده است
عفونت در مجرای گوش ، که گاهی اوقات گوش شناگر نامیده می شود
جسمی که در گوش خارجی گیر کرده است
شکل گیری نادرست گوش خارجی یا میانی
عفونت گوش می تواند بافت اسکار به جا بگذارد ، که می تواند بر روی عملکرد لاله گوش تأثیر بگذارد. عفونت و ضربه می تواند باعث سوf عملکرد استخوان های گوش میانی شود. علاوه بر این ، شرایطی به نام آنکیلوز با تلفیق استخوان ها می تواند باعث کاهش شنوایی شود.
علائم کاهش شنوایی رسانا
کاهش شنوایی رسانا به طور معمول بر نحوه درک فرد از بلندی صدا به جای وضوح تأثیر می گذارد. از جمله علائمی که این نوع کاهش شنوایی را نشان می دهد ، موارد زیر است:
- احساس صدای شخص متفاوت است
- مشکل شنیدن گفتار
- مکالمات صدا خفه شده است
- بوی عجیب گوش
- درد یا فشار در یک یا هر دو گوش
- ترشحات گوش
کاهش شنوایی مخلوط
کاهش شنوایی مختلط به دلیل ترکیبی از آسیب رسانشی در گوش خارجی یا میانی و آسیب حسی-عصبی در گوش داخلی رخ می دهد. این وضعیت نتیجه کم شنوایی حسی عصبی و کم شنوایی رسانایی است که به طور همزمان اتفاق می افتد.
کاهش شنوایی مختلط چیست؟
با کاهش شنوایی مخلوط ، افراد در انتقال صدا به گوش داخلی و مغز مشکل دارند و همچنین به حلزون گوش یا عصب شنوایی آسیب می رسانند. انجمن شنیدن گفتار و گفتار آمریکایی مثال زیر را در مورد کاهش شنوایی مختلط بیان می کند: فردی که دچار کم شنوایی می شود به دلیل صداهای بلند (SNHL) و همچنین کم شنوایی ناشی از مایعات در گوش میانی (کم شنوایی رسانا) شنوایی مختلط دارد ضرر - زیان.
دلایل کاهش شنوایی مختلط
هر چیزی که منجر به کاهش شنوایی حسی عصبی یا کاهش شنوایی رسانایی شود می تواند باعث کاهش شنوایی مختلط شود. در زیر مروری بر علل احتمالی SNHL وجود دارد:
- بیماری
- دارو
- مسائل ژنتیکی
- ضربه به سر
- ناهنجاری گوش داخلی
موارد زیر برخی از دلایل کاهش شنوایی رسانا را خلاصه می کند:
- تجمع موم گوش
- مایعات در گوش میانی
- عفونت گوش
- لاله گوش سوراخ شده
- تغییر شکل گوش خارجی یا میانی
عفونت های طولانی مدت گوش می توانند باعث آسیب حسی-عصبی و رسانایی شوند ، زیرا می توانند به لاله گوش و استخوان آسیب برسانند.
علائم کاهش شنوایی مختلط
علائم کم شنوایی مختلط ، علائم کم شنوایی حسی عصبی و کم شنوایی رسانا را نشان می دهد. افرادی که دچار کاهش شنوایی مختلط هستند ممکن است در شنیدن صداها مشکل داشته باشند و این صداها نیز ممکن است خفه شوند.